В "Укртатнафті" знову "сир-бор" через збори

П'ятниця, 14 березня 2008, 12:08

Збори акціонерів ЗАТ "Укртатнафта" (Кременчуцький НПЗ, Полтавська обл.) у п'ятницю відкрилися в Кременчуці і будуть продовжені в центральному офісі НАК "Нафтогаз України" у Києві у вівторок, 18 березня.

Про це заявив міністр палива й енергетики Юрій Продан журналістам у Кременчуці в п'ятницю, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За його словами, для участі в зборах зареєструвався "Нафтогаз" із пакетом акцій 61% статутного фонду при обумовленому українським законодавством кворумі 60%+1 акція.

У той же час міноритарні акціонери стверджують, що призначені на п'ятницю збори акціонерів не відбулися, тому що реєстрація акціонерів не проводилася і, відповідно, кворум був відсутній.

На підтвердження своїх слів один із представників міноритарних акціонерів передав агентству протокол Держкомісії з цінних паперів і фондового ринку (ДКЦПФР), що підтверджує відсутність реєстрації акціонерів відповідно до ухвали Семенівського райсуду Полтавської області від 13 березня цього року.

Цей документ підписали представники ДКЦПФР на чолі з начальником контрольно-правового відділу і правозастосування, а також голова правління "Укртатнафти" Павло Овчаренко.

Напередодні він заявив у ЗМІ, що суд заборонив своєю ухвалою товариству і його реєстратору ВАТ "Фінансова компанія "Укрнафтогаз" здійснювати інформаційне й організаційне забезпечення зборів акціонерів, у тому числі їхню реєстрацію, а також заборонив "Укртатнафті" проводити самі збори, призначені на 14 березня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування