Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Омельченко три роки вмовляв Тимошенко стати мером

П'ятниця, 14 березня 2008, 13:55

Екс-мер Києва, депутат від НУ-НС Олександр Омельченко шкодує, що прем'єр Юлія Тимошенко не балотувалася на посаду київського міського голови в 2006 році.

На прес-конференції в п'ятницю Омельченко заявив, що він "три роки особисто умовляв Тимошенко балотувати на цю посаду в 2006 році", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

При цьому, за його словами, Тимошенко знала, що сам Омельченко був готовий зняти свою кандидатуру на її користь на цих виборах. "Я шкодую, що вона не пішла", - відзначив депутат.

При цьому він підтвердив, що не має наміру балотуватися на посаду мера Києва на наступних виборах.

Відповідаючи на питання, чию кандидатуру він міг би підтримати, Омельченко відповів, що йому подобаються багато хто – зокрема, і Юрій Луценко, і Віталій Кличко, і Михайло Поживанов, і Анатолій Коваленко, і Микола Катеринчук.

Разом з тим, він підкреслив, що для того, щоб домогтися перемоги, всі вони повинні зібратися в одну команду і висунути єдиного кандидата.

Омельченко також підкреслив, що всі неправильно розуміють і тлумачать рішення Конституційного суду, відповідно до якого посади глави КМДА і київського міського голови є нероздільними.

За словами депутата, дане рішення КС суду було винесено в 2003 році "особисто під нього".

Це було пов'язано з тим, що в 2003 році Омельченку виповнилося 65 років і він, як державний службовець, не повинен був залишатися на посаді глави Київської міськадміністрації.

У зв'язку з цим у КС звернулося 56 народних депутатів і президент Леонід Кучма, які просили розтлумачити, чи можна звільнити з посади глави КМДА людину, обрану київським міським головою.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування