Польща придумала, як засватати Україну в НАТО

П'ятниця, 14 березня 2008, 14:12

Польща підтримає заявку України про приєднання до плану дій щодо членства в НАТО на саміті Альянсу в Бухаресті.

"Польща підтримає надання ПДЧ Україні на саміті НАТО в Бухаресті", - повідомив президент Польщі Лех Качинський журналістам у Варшаві в п'ятницю, передає "Інтерфакс-Україна".

Він підкреслив, що Польща в даному питанні діє послідовно. "За неповні два тижні, що залишилися до саміту в Бухаресті 2-4 квітня, ми будемо робити конкретні кроки", - сказав він.

У свою чергу президент України Віктор Ющенко підкреслив, що в Польщі в питанні приєднання України до ПДЧ "унікальна місія".

За його словами, на переговорах у Варшаві сторони продумали, "що нам разом треба зробити за 2 тижні, щоб одержати позитивний результат на Бухарестському саміті".

За словами Ющенка, він не уявляє українську національну безпеку, український суверенітет поза моделлю колективної безпеки.

Він згадав історію, коли Україна п'ять разів оголошувала суверенітет і чотири рази його втрачала, оскільки "у нас ніколи не було міжнародної гарантії (суверенітету)". "Я не хочу, щоб ми продовжували цю історичну традицію", - підкреслив глава української держави.

Ющенко ще раз наголосив, що інтеграція України в НАТО є суверенним питанням України. "Це є нашим вибором", - підкреслив він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...