У Ющенка хочуть сформувати ЦВК по-іншому

П'ятниця, 14 березня 2008, 14:16

Заступник глави секретаріату президента Ігор Пукшин вважає, що Центральна виборча комісія не повинна формуватися за партійним принципом.

Про це він заявив на брифінгу у п'ятницю, повідомляє Ліга.

"Якщо він прийняв для себе рішення, то це його право. Але, наскільки я чув, у принципі, він стурбований тією ситуацією, яка є на сьогодні у ЦВК", - сказав Пукшин, коментуючи заяву голови ЦВК Володимира Шаповала від четверга про необхідність усьому складові комісії піти у відставку за власним бажанням.

Пукшин зазначив, що на даний час ситуація у ЦВК повторюється, створює ефект дежавю, тому що раніше Україна мала неефективний Центрвиборчком.

"Сьогодні ми знову наступаємо на ті ж граблі", - сказав він, нагадавши, що рік тому ЦВК теж не була здатна належним чином організувати свою роботу.

За словами Пукшина, якщо державні органи такого рівня мають політичну структуризацію, то в них обов'язково будуть виникати подібні проблеми.

Тому він особисто виступає за те, щоб політичні партії не мали можливості впливати на роботу цього органу.

"Я, наприклад, прихильник того, щоб ЦВК усе-таки по-іншому формувався – не за певними політичними квотами, щоб політичні партії не мали можливості впливати на діяльність того чи іншого державного органу", - сказав Пукшин.

Як відомо, 13 березня голова ЦВК закликав членів комісії подати у відставку.

Раніше народний депутат від БЮТ Анатолій Семинога заявляв про доцільність розпуску нинішнього складу ЦВК через її нездатність працювати.

У свою чергу, член комітету Верховної Ради з питань правосуддя Андрій Портнов заявив, що БЮТ має намір переформатувати склад ЦВК.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування