Ющенко вирішив розібратися з держзакупівлями без Ради

П'ятниця, 14 березня 2008, 14:26

Президент підписав доручення про створення міжвідомчої комісії щодо проведення тендерних закупівель.

Як повідомив на брифінгу в п’ятницю заступник глави секретаріату президента Ігор Пукшин, комісія має координувати проведення тендерних закупівель, контролювати рух коштів і вживати заходів щодо запобігання злочинам у цій сфері.

"Зважаючи на те, що український парламент зволікає з прийняттям закону про державні закупівлі у новій редакції, президент сьогодні підписав доручення, згідно з яким глави облдержадміністрацій мають створити міжвідомчу робочу комісію на рівні областей і районів, залучивши туди представників прокуратури, СБУ, податківців, Антимонопольного комітету", - цитує Пукшина прес-служба президента.

За словами заступника глави секретаріату, комісія має бути створена протягом одного тижня. Вона систематично інформуватиме про факти виявлених порушень правоохоронні органи та секретаріат президента.

Пукшин нагадав, що керівництво секретаріату президента близько двох тижнів тому звернулося з листом до СБУ стосовно ретельної перевірки фактів зловживань у сфері державних закупівель. Він наголосив, що вже сьогодні СБУ оприлюднила відповідь на доручення, де "фактично підтверджено колосальні зловживання з бюджетними коштами, свідченням чого є відкриті кримінальні справи".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування