Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Маршрутники здаватися не збираються

П'ятниця, 14 березня 2008, 15:25

Якщо переговори приватних перевізників зі столичною владою у вівторок не дадуть очікуваного результату, маршрутники мають намір продовжити акцію протесту і відстоювати свої інтереси вже в правоохоронних органах і вищих владних інстанціях.

Про це в ході прес-конференції в п'ятницю заявив виконавчий директор організації роботодавців-перевізників "Столиця" Валерій Липецький, повідомляє Ліга.

За словами Липецького, перевізники покладають великі надії на переговори, розраховуючи на те, що київська влада не зможе довго продовжувати затіяну боротьбу за транспортну інфраструктуру столиці і погодиться вирішити проблему таким чином, щоб було вигідно і місту, і приватним підприємцям, які розробляли наявні міські маршрути.

Залежно від результативності зустрічі з першим заступником голови КМДА Денисом Бассом, підприємці мають намір або продовжити роботу в режимі відповідно до досягнутих домовленостей, або далі захищати свої інтереси, посиливши акцію протесту, і звернувшись у правоохоронні і контролювальні органи, а також до президента і до прем'єр-міністра.

Якщо й ці заходи не дадуть результату, то Липецький не виключає можливості організації всеукраїнської акції протесту, до якої, за даними глави Всеукраїнської асоціації перевізників Віталія Реви, уже сьогодні готові приєднатися представники структурних підрозділів даних організацій із 17 регіонів.

Буде організовано централізований страйковий комітет, однак про форму наміченої акції протесту, за словами Липецького, на даний момент не йдеться.

Як відомо, у середу в Києві припинили роботу понад 2 тисяч пасажирських маршруток.

Їхня зупинка пов'язана з вимогою підвищити тарифи на проїзд і необхідністю "припинити переділ транспортного ринку на користь зацікавлених осіб, які знаходяться при владі". Найбільше обурення перевізників, за словами Липецького, викликає підтримка за рахунок міського бюджету "Київпастрансу".

У четвер велика частина столичних маршруток, що не виїхали на роботу, "атакувала" центральні вулиці Києва. Транспортні засоби стали щільними рядами під бордюрами на проїзній частині по обидва боки доріг. Після обіду маршрутки роз'їхалися, так нічого й не домігшись.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування