Тимошенко чекає від податкової чогось екстраординарного

П'ятниця, 14 березня 2008, 15:32

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко чекає від податкової служби екстраординарних досягнень.

У трьох областях, що дадуть найгірші показники зборів податків за результатами березня-квітня, будуть кадрові зміни.

Про це прем'єр заявила в ході наради з питань діяльності органів державної податкової служби в Національному університеті Державної податкової служби Ірпеня, повідомляє Ліга.

Тимошенко відзначила, що результат за січень-лютий - плюс 35% надходжень у порівнянні з аналогічним періодом минулого року - є досить скромним. За її словами, це був би непоганий результат для будь-якої європейської країни, у якій немає такого масштабу ухиляння від сплати податків, як в Україні.

Тимошенко привела в приклад митницю, що за лютий удвічі збільшила свої показники зборів у держбюджет.

Прем'єр також звернула увагу на те, що в лютому надходження від митниці в бюджет перевищили надходження від податкової служби.

"Просте виконання поставленого плану не буде вважатися досягненням. Не буде вважатися досягненням навіть середнє перевищення поставленого плану. А будуть вважатися результатами екстраординарні досягнення, що будуть у тих чи інших областях щодо поставленого плану", - сказала прем'єр.

Як приклад таких екстраординарних досягнень Тимошенко привела 2005 рік, коли окремі області перевиконували план по збору податків у 2,5-3 рази.

Тимошенко звернула увагу на ті області, що лідирують по збору податків у січні-лютому. Це Луганська область - 176,6% надходжень у держбюджет, Закарпатська - 162%, Рівненська - 161%, Дніпропетровська - 160,5%, Чернівецька - 157,3%.

Прем'єр відзначила, що робота податкової в перші два місяці підтвердила правильність кадрових призначень, у тому числі і керівника ДПАУ, підкреслила, що уряд у курсі, що деякі керівники тільки приступили до своєї роботи, проте, поставила задачі.

"Ми працюємо з вами березень-квітень. За результатами березня-квітня, якщо будуть три найгірші області, шановні друзі, вибачите, але будемо цілком кадрово змінювати ситуацію. У нас немає часу, Україна 17 років чекала, поки прийде команда, здатна не хабарничати, а давати країні результат. Це довго. У нас немає нормальних автомобільних доріг, у нас немає нормальних шкіл і лікарень, у нас немає нормальної інфраструктури в країні, взагалі в нашому з вами житті. І все це залежить у тому числі і від вас, як це все буде працювати", - відзначила вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News