Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Податкова накинулася на компанії Ахметова, Пінчука і Коломойського

П'ятниця, 14 березня 2008, 17:30

Державна податкова адміністрація України виявила факти ухиляння від сплати податків компаніями "Приват", "Індустріальний союз Донбасу", "Систем кепітал менеджмент", "Інтепайп", "Мотор Січ", "Смарт-групп".

Про це заявив глава ДПАУ Сергій Буряк на колегії податкової адміністрації в п'ятницю в Ірпеню за участю прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, відзначивши, що мова йде про використання так званих "технічних акцій".

"Нами виявлені факти використання так званих технічних акцій збанкрутілих підприємств, у результаті чого недоплата податку на прибуток склала в минулому році 7,5 млрд. грн.", - сказав глава ДПАУ.

За словами Буряка, податкова знищила таких акцій на суму 30 млрд. грн.

"На превеликий подив покупцями таких акцій були підприємства відомих публічних компаній таких як "Приват", "Індустріальний союз Донбасу", "Систем кепітал менеджмент", "Інтепайп", "Мотор Сич", "Смарт-групп" тощо", - сказав глава податкової.

Він також відзначив, що підприємства групи "Інтерпайп", "Запорожсталь", "Укрпромінвест", компанії "Енерго", компанії "Континиум" "знижують податкову віддачу по податку на прибуток" у 2008 році.

За його словами, за два перших місяці нинішнього року тільки лише 20 великими підприємствами країни зменшене перерахування платежів у держбюджет на 1,4 млрд. грн.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування