У Тимошенко вирішили, що інфляція росте через продукти

П'ятниця, 14 березня 2008, 18:05

Міністерство економіки пов'язує інфляцію 5,7% у січні-лютому зі зростанням цін на продукти харчування.

Про це заявив міністр економіки Богдан Данилишин, повідомляють з посиланням на прес-службу Мінекономіки.

"Такий рівень інфляції... головним чином, сформований під тиском зростання цін на продукти харчування, питома вага яких у споживчому кошику займає 52%", – йдеться в повідомленні.

Міністр також зазначив, що серед основних причин зростання цін на продовольчі товари насамперед – зростання цін на сільгосппродукцію.

За словами Данилишина, таке підвищення відбулося в зв'язку зі скороченням внутрішнього виробництва сільгосппродукції і у зв'язку з висхідними ціновими трендами на агропродукцію на світових ринках.

У повідомленні також сказано, що разом з тим уряд і Нацбанк будуть вживати комплекс заходів монетарного і фіскального характеру, мета яких – запобігання надлишкового росту попиту.

При цьому, за словами Данилишина, уряд не використовуватиме монетарні методи для боротьби з інфляцією, оскільки це послабить виробничу активність.

"Нівелювання інфляції можливе лише шляхом підвищення ефективності виробництва, яке потребує адекватних інвестицій і часу. У короткостроковому періоді використання жорстких монетарних методів ради зменшення інфляційного тиску призведе лише до загасання виробничої активності", - заявив міністр, повідомляє уніан.

Як відомо, у січні-лютому інфляція склала 5,7%, за 2007 рік у цілому – 16,6%.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування