Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко каже, що сам з міністерства не піде

Субота, 15 березня 2008, 10:11

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко не має наміру йти з цієї посади за власним бажанням.

Про це він заявив в інтерв’ю газеті "Дзеркало тижня", опублікованому в суботу.

"Я не піду. Не дочекаються", - заявив він.

"Зроблю стільки, скільки встигну. Так, у мене багато в чому зв’язані руки", - сказав він.

Водночас Луценко зазначив, що не зважаючи на те, що генпрокурора не замінено, він все одно працюватиме.

"Це було б ефектно (написати заяву про відставку), а з політичного погляду — ще й досить перспективно. Багато хто мені радив саме так зробити", - сказав він.

"Можна зібрати прес-конференцію, роздати кожній свашці по ковбасці й піти, голосно гримнувши дверима. Як це зробив колись мій друг Олександр Зінченко. Мені, напевно, теж поаплодували б", - додав він.

"Але я думаю, що такий вчинок буде виявом слабкості. Шанс змінити ситуацію невеликий. Але, доки він є, необхідно спробувати ним скористатися. Інакше я перестану себе поважати", - наголосив Луценко.

"Відразу зроблю застереження: у мене чудові стосунки з Олександром Медведько (Генпрокурорам). Він — чудова людина і, напевно, був би ідеальним главою Спілки адвокатів. Але генеральний прокурор мав би бути жорсткішим. У принципі, це він мене, а не я його повинен критикувати за неактивну протидію криміналові", - вважає Луценко.

Він додав, що президент неодноразово заявляв про свою готовність змінити генпрокурора.

"Цю готовність він підтвердив у ході призначення мене на посаду міністра внутрішніх справ. Проте глава держави вважає, що реалізація цього політичного рішення — прерогатива парламентської коаліції", - зазначив Луценко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування