Хорошковський не хоче бути ні Тимошенко, ні Ющенком

Субота, 15 березня 2008, 13:38

Голова Державної митної служби Валерій Хорошковский називає провокацією чутки про його бажання брати участь у майбутній президентських виборах.

"Я це розцінюю як провокацію", - заявив він в інтерв’ю газеті "Дзеркало тижня", опублікованому в суботу.

"На мій погляд, такі припущення не мають нічого спільного з аналітикою", - заявив він.

Глава ДМСУ стверджує, що крісло керівника митниці не є для нього стартовим майданчиком на шляху до інших посад.

"Причина мого приходу в митну службу проста — мені цікава ця робота з погляду управління системою", – заявив Хорошковский.

Він також розповів, що цю посаду його запропонувала зайняти прем’єр Юлія Тимошенко, однак, відповідаючи на питання, чи вважає він себе її людино, він відповів:

"А хіба ці два запитання перегукуються?... Переді мною поставили певні завдання. І коли я відповів, що зможу з ними впоратися, було прийняте рішення про призначення".

"Вважаю це, безумовно, фаховим підходом. Я не схильний бачити протиріччя між командами, тому що мене висувала коаліція. Ви запитали, хто запропонував? Відповім — Юлія Володимирівна. Але з президентом, зрозуміло, це було погоджено", - сказав він.

Також Хорошковский категорично відкинув чутки про те, що президент Віктор Ющенко запропонував йому подумати про можливість зайняти пост прем'єра.

"Не було жодної зустрічі, жодної розмови", - заявив Хорошковський.

На його думку, в нинішній ситуації в Україні неможливий "технічний прем'єр", що отримав цей пост без сильної політичної підтримки.

"Прем’єр-міністр без політичної підтримки в парламенті — це порожнє місце, тимчасове явище. Для розумної людини, яка не випала з політичного контексту, це просто безумство", - підкреслив він.

Відповідаючи на питання, якщо станеться переформатування коаліції й відставка уряду, чи збереже він за собою цю посаду, Хорошковский відповів

"Я прийняв пропозицію працювати на таких умовах: перша — жодних команд про незаконне пропускання вантажів; друге — свобода в ухваленні кадрових рішень; третя — зміна положення про ДМСУ, при якому питання реформування й прийняття рішень про устрій і територіальне реформування митниць є моїм повноваженням; четверте — комунікація з Міністерством фінансів і урядом для ухвалення конче потрібних нормативних документів".

"Якщо ці умови виконуються — можна працювати. Якщо ні — глава митної служби стає заручником. Мені це нецікаво", - наголосив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...