КС ходив до Балоги і провів репетицію проти Тимошенко?

Неділя, 16 березня 2008, 12:48

На наступному тижні очікується рішення КС, згідно з яким значну частину закону про імперативний мандат для депутатів місцевих рад може бути визнано неконституційною.

Про це заявила прем’єр Юлія Тимошенко на брифінгу в неділю.

Вона наголосила, що на суддів КС чиниться безпрецедентний тиск, "який іде з ранку до ночі".

"Мер і його найближчі приспішники постійно зустрічаються з кожним із суддів КС і у найближчий тиждень очікується рішення щодо визнання неконституційною значної частини закону про імперативний мандат", - сказала вона.

"Ми більше не будемо спостерігати за тим, як суддів КС по одному тягають до секретаріату і змушують проголосувати за рішення щодо визнання неконституційним закону про імперативний мандат для місцевих органів влади", - наголосила Тимошенко.

За словами Тимошенко, минулого четверга у Конституційному суді відбулося попереднє голосування щодо неконституційності закону про імперативний мандат для депутатів місцевих рад.

"В четвер Конституційний суд під колосальним корупційним та адміністративним тиском проголосував концепцію рішення, де передбачається де-факто знищення закону про імперативний мандат для місцевих депутатів, які так чи інакше мусять бути позбавлені мандатів, якщо задіяні в нечесних оборудках в міськраді", - сказала вона.

Також прем’єр заявила, що таке рішення відкриває "просторий шлях для корупції в місцевих радах".

"Саме тому я звертаюся до суддів КС: припинити діяти на політичні замовлення і не заважати боротьбі з корупцією і прикривати її", - сказала вона.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування