БЮТ не приводитиме в КС дилетантів з Мукачевого

Неділя, 16 березня 2008, 15:31

Прем'єр Юлія Тимошенко висловлюється проти формування Конституційного суду за політичною ознакою.

"Я хотіла б, щоб ми, вносячи зміни в Конституцію, не залишали більше такого порядку формування КС, коли він формується на політичній основі", - сказала Тимошенко на брифінгу в неділю.

На думку прем’єра, необхідно відмовитися від принципу, "коли приводять людей, які можуть лише виконувати головну заповідь – "що ізволітє?".

"Наша політична сила не буде сприяти тому, щоб ще нових і нових суддів приводили до КС з Мукачевого, без освіти, без досвіду і будь-яких інших кваліфікаційних складових", - заявила Тимошенко.

Водночас, як повідомляє прес-служба уряду, лідер БЮТ заявила, що її політична сила "не буде підтримувати обрання нових членів Конституційного суду у авральному режимі".

"У нас є всі підстави вважати, що частина суддів, запропонованих до складу КСУ, буде діяти політично заангажовано і заздалегідь налаштована на ліквідацію конституційної норми про імперативний мандат для депутатів місцевих рад. Ми цього зробити не дамо", - наголосила Тимошенко.

"Ми вважаємо, що спочатку треба внести зміни до Конституції, які змінять принципи формування Конституційного суду, виключать замовність його рішень, а вже потім – обирати нових суддів КСУ", - додала вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...