Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович хоче контролювати гру Тимошенко

Неділя, 16 березня 2008, 19:53

Партія регіонів наполягає на проведенні парламентських слухань щодо енергетичної безпеки та створенні парламентської комісії для контролю над цим процесом.

Про це заявив лідер партії Віктор Янукович в інтерв’ю телеканалу "Інтер", показаному в неділю ввечері.

"Перш за все, повинні бути парламентські слухання по енергетичній безпеці, і далі повинна бути створена парламентська комісія, яка буде контролювати цей процес", - переконаний він.

"Не може вся країна залежати від якоїсь незрозумілої гри. Чому прем’єр і президент мають різні погляди, різні позиції, і вони негативно впливають на результат?", - запитав Янукович, зазначивши, що результатом є зростання ціни на газ вже в цьому році.

"А на наступний рік нас очікує європейська ціна. Хоча в минулому році ми домовились, що не менше ніж 3-4 роки буде адаптаційний період для України. Ми передбачали, що поступово будемо збільшувати ціну, а за цей час впроваджувати енергозберігаючі технології", - нагадав він.

Коментуючи домовленості, згідно з якими "Газпром" отримає 10% українського газового ринку, Янукович сказав: "Мені важко відповісти, яку ціну платить Росія за те, що ми віддали 10% споживчого ринку України напряму "Газпрому".

Лідер Партії регіонів пропонує також розглянути в парламенті план приватизації.

Він зазначив, що уряд має намір продати підприємства, які є "національним багатством", заради соціального популізму.

"Ми добре розуміємо, що така політика спрямована на президентські вибори, на отримання тимчасового результату, не на ефективність, а на ефектність, а це різні речі", - підкреслив Янукович.

За його словами, в цьому питанні у Партії регіонів і президента збіглася точка зору. "Це не тільки точка зору Ющенка і Януковича, це точка зору професіоналів, експертів, як українських так і міжнародних", - додав Янукович.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування