Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Черновецький звинувачує Тимошенко в шантажі і стеженні

Понеділок, 17 березня 2008, 08:33

Мер Києва Леонід Черновецький заявляє, що фракція Блоку Юлії Тимошенко у Верховній Раді стала на шлях шантажу і тиску на народних депутатів.

"Заява Юлії Тимошенко про припинення роботи її фракції в парламенті, у випадку якщо не буде розглянуто питання про перевибори в Києві, я розцінюю як спробу тиску на президента, Верховну Раду, мерію та киян", - цитує його Ліга з посиланням на прес-службу КМДА.

На думку мера Києва, "методи шантажу", які використовує прем'єр, свідчать, що діяти законними методами ця фракція не збирається, і не ставить ні у що укази президента.

"Що стосується ультиматумів, які Тимошенко ставить президенту з приводу моєї скромної фігури, то вони, щонайменше, образливі для всіх учасників політичного процесу", - заявив Черновецький.

"Особисто я є самостійним політиком і спираюся винятково на киян... І якщо раптом у країні усе перевернеться з ніг на голову, і в Києві будуть призначені позачергові вибори, то я не просто прийму в них участь, я їх, зрозуміло, виграю. Я абсолютно упевнений у тому, що кияни мене підтримають", - додав він.

За словами мера столиці, непродумані дії уряду, що викликали зростання інфляції, напружену ситуацію з виплатою внесків населенню, зростаючі ціни на енергоносії, вимагають проведення серйозної перевірки. "Порожні звинувачення" на свою адресу з боку Тимошенко Черновецький назвав зробленими для відведення очей від тих проблем в Україні, до яких призводить її діяльність на посаді прем'єра.

"Ті, хто знає мене і знає Тимошенко по роботі в парламенті, знають і те, що фахівець з хабарів аж ніяк не я, а сама Юлія Володимирівна. Це підтверджували навіть іноземні суди. Мене ніхто і ніколи не бачив ні біля Конституційного Суду, ні біля Центральної виборчої комісії, і жоден член КС чи ЦВК не звертався до мене з якимись матеріальними питаннями. Це було б і дивно, з огляду на той факт, що за мною постійно ведеться незаконне стеження з боку підзвітних Юлії Тимошенко правоохоронних органів", - заявив він.

Крім того, Черновецький зазначив, що депутати від БЮТ відрізняються найбільшою активністю з розкрадання землі в Україні.

"Мені лестить, що лідер БЮТ знаходить час, щоб в ефірі розповісти чергові казки і небилиці про мене. Очевидно, я її "дістав" у боротьбі за правду і справедливість. Але я продовжую наполягати тільки на одному – депутати Блоку Юлії Тимошенко розкрали всю землю в Київській області й інших областях, де в них є перевага в радах. Якби я в якийсь момент піддався Тимошенко, то в Києві його жителям уже давно довелося б пересуватися по повітрю, - тому що жодного клаптика землі в столиці для простих киян уже не залишилося б", - заявив мер Києва.

"Так, я особисто заважаю Юлії Тимошенко встановлювати в Україні диктатуру хабарництва і крадіжок. Тому що як мер столиці, я працюю над збільшенням бюджету... Київ – донор бюджету країни і Кабміну зокрема... Ми не допустимо рейдерів від Тимошенко розграбувати Київ. Що ж стосується "тявкання" лже-нашеукраїнця і поки ще міністра МВС Луценко, то я залишаю його брехню без коментарів", - заявив Черновецький.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування