Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Партія регіонів слідом за Тимошенко не хоче слухати суддів КС

Понеділок, 17 березня 2008, 11:44

Партія регіонів заявляє, що до складання присяги суддями Конституційного Суду потрібно дочекатися рішення Верховного Суду щодо судді КС Сюзанни Станік.

Про це йдеться в заяві ПР, розміщеній на сайті партії.

"Лише після того, як Верховний Суд скаже з цього приводу своє остаточне слово, можна розпочинати процедуру складання присяги суддів Конституційного Суду, в тому числі й тих, які претендують на вакансії", - наголошує Партія регіонів.

У заяві також зазначається, що в Україні необхідно створити умови для функціонування Конституційного Суду.

"На кожному кроці творення цих умов треба діяти виключно законними методами. У тому числі, не можна чинити тиску на суддів", - зазначає ПР.

Як відомо, на початку травня 2007 року президент Віктор Ющенко звільнив Станік з формулюванням "за порушення присяги". З тих пір Станік і секретаріат президента доводять у судах різних інстанцій свою позицію щодо правомірності указу Ющенка.

Водночас прем’єр, лідер БЮТ Юлія Тимошенко у неділю заявила, що її політична сила "не буде підтримувати обрання нових членів Конституційного суду у авральному режимі".

"Ми вважаємо, що спочатку треба внести зміни до Конституції, які змінять принципи формування Конституційного суду, виключать замовність його рішень, а вже потім – обирати нових суддів КСУ", - додала вона.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування