Знайшовся ще один НУНСівець, який став на сторону Черновецького

Понеділок, 17 березня 2008, 11:54

Народний депутат від "Нашої України - Народної самооборони" Анатолій Матвієнко не буде у вівторок голосувати за постанову про дострокові вибори Київського міського голови.

Про це він заявив у понеділок в інтерв'ю журналістам, повідомляє Ліга.

Така постановка питання, за його словами, протизаконна і може привести до розвалу демократичної коаліції в парламенті.

Матвієнко підкреслив, що для такої постановки питання немає ніяких підстав. "Я не знаю, що це таке, це рекет серед білого дня... Так не можна поводитися. Є закон, і керуватися потрібно винятково законом", - сказав він.

Матвієнко відзначив, що з даного питання створені комісії Верховної Ради і секретаріату президента, і не зрозуміло, навіщо виносити це питання у вівторок на розгляд парламенту.

Відповідаючи на питання, чи буде він голосувати за цю постанову, якщо вона буде винесена в зал, Матвієнко сказав: "Ні".

"Закон передбачає три способи звільнення кожного... подобається він комусь або не подобається... Завтра ця коса піде по всіх мерах і буде молотити... Це просто як завдання встановлення диктатури. Ти повинен сидіти і слухати, тому що тебе можуть завтра зняти", - відзначив він.

Матвієнко нагадав, що призначити перевибори мера можна двома третинами депутатського складу Київради або за допомогою референдуму.

Відповідаючи на питання, чи може дана проблема призвести до розвалу коаліції, Матвієнко сказав: "Якщо будуть вноситися абсурди - то, звичайно, це розвалює. Ви уявляєте собі абсурд у власній родині? Це розвалює родину? Розвалює".

13 березня президент Віктор Ющенко відсторонив Леоніда Черновецького від виконання повноважень глави Київської міської державної адміністрації терміном на 15 днів.

При цьому президент доручив провести службове розслідування невиконання Черновецьким своїх службових обов'язків, порушення ним Конституції і законів України. З цією метою Ющенко створив комісію для проведення службового розслідування і призначив її главою віце-прем'єр-міністра Васюника. Президент поставив за обов'язок главі комісії доповісти про результати службового розслідування в п'ятнадцатиденний термін.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування