Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Луценка вирішили, що демонстранти під Жовтневою лікарнею самі себе побили

Понеділок, 17 березня 2008, 12:02

Начальник Печерського райуправліня міліції Києва Сергій Голубенко заявляє, що міліціонери не били учасників акції протесту проти зведення будинку на території Жовтневої лікарні в Києві в неділю.

"Міліція почала діяти, коли учасники акції стали перешкоджати руху машин. Їх попросили піти, вони відмовилися. Почалася штовханина, у результаті якої самі учасники акції нанесли одне одному каліцтва в натовпі", - сказав він, пише "Газета по-киевски".

Водночас журналіст "Газеты по-киевски" Андрій Манчук стверджує, що травми йому нанесли співробітники Печерського райуправління міліції. Про це він розповів у коментарі "Української правди".

За його словами, на даний момент він продовжує медичне обстеження, однак уже зараз лікарі поставили йому діагноз "забиття поперекового відділу правої сторони, струс мозку".

Манчук розповів, що заступник начальника Печерського РВВС Володимир Соцький командував міліціонерами, які намагалися посадити демонстрантів в "Уазік".

За його словами, Соцький "дуже грубо лаявся і поводився агресивно".

"Він постійно давав команди, щоб запхати мене в "Уазік". Але оскільки він був забитий, я фізично не міг у нього влізти. Однак мене продовжували впихати залізними дверима. Вони мене ними тисли, поки я не знепритомнів. Тоді вони почали кликати "Швидку", і мене кинули на асфальт", - розповів Манчук.

При цьому він зазначив, що ні з його боку, ні з боку інших учасників акції, "не було ні неповажних слів, ні жестів", у той час як міліціонери поводилися грубо й агресивно.

"Швидка" відвезла мене в лікарню, де був поставлений діагноз. Лікарі повідомили в міліцію, де їм сказали, що вишлють за мною наряд. Тому я пішов з лікарні, щоб вони мене не забрали", - розповів журналіст.

На питання, чи збирається він захищати свої права в судовому порядку, він відповів: "Вирішу після повного обстеження".

Як відомо, у неділю під стінами Жовтневої лікарні проходила акція проти будівництва житлового будинку на території поховання XVIII століття померлих від сибірської виразки.

Учасники акції перегородили вулицю Шовковичну, після чого співробітники Печерського РВВС почали розганяти демонстрантів і заганяти їх у міліцейський "Уазік".

Міліціонери припинили бити мітингувальників після появи радника міністра внутрішніх справ Геннадія Москаля.

Раніше керівником компанії "Житло-Буд", яка займається забудовою території Жовтневої лікарні, був депутат від БЮТ Іван Куровський.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування