Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутатів пропонують скоротити вдвічі

Понеділок, 17 березня 2008, 13:53

У Комітеті виборців України (КВУ) вважають, що доцільно було б скоротити кількість депутатів місцевих рад удвічі.

Таку думку висловив голова правління КВУ Олександр Попов на форумі "Шляхи підвищення ефективності місцевих рад", повідомляє Ліга.

Попов підкреслив, що на сьогодні в місцевих радах кількість депутатів занадто велика, і цілком реально можна скоротити цю кількість удвічі. При цьому він підкреслив, що у випадку скорочення депутатського корпусу потрібно було б збільшити матеріально-технічне забезпечення, штат помічників і депутатські фонди.

Крім того, Попов вважає, що всі місцеві ради повинні, крім друкованих засобів масової інформації, мати свої сайти, на яких би розміщувалася інформація, пов'язана з діяльністю рад, зокрема і стенограми сесій, прийняті рішення, проекти пропонованих рішень.

У той же час, Попов підкреслив, що щоб уникнути прийняття кулуарних і закритих рішень КВУ пропонує в законодавстві передбачити норму, відповідно до якої всі рішення місцевих рад набирають сили тільки після публікації їх у засобах масової інформації.

"Виборець повинен мати доступ до всіх рішень сесій", - сказав він.

Також Попов підкреслив, що в зв'язку з переходом на пропорційну систему виборів потрібно ввести практику закріплення депутатів за визначеними територіями, на яких депутати могли б здійснювати прийом громадян і допомагали справитися з існуючими проблемами.

Крім того, потрібно впровадити обов'язкову звітність партій і блоків за таку роботу, - відзначив глава КВУ.

Діяльність депутатів місцевих рад регулюється законом "Про статус депутатів місцевих рад".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування