Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко і Тимошенко знову написали листа в НАТО. Яценюка не взяли

Понеділок, 17 березня 2008, 14:05

Президент Віктор Ющенко та прем'єр Юлія Тимошенко висловлюють сподівання, що країни-члени НАТО приймуть позитивне рішення щодо запрошення України до Плану дій щодо членства в НАТО в Бухаресті.

На цьому вони наголосили у листі до Генерального секретаря НАТО Яапа де Хооп Схеффера, повідомляє прес-служба президента.

Також Ющенко та Тимошенко звернулися до канцлера Німеччини Ангели Меркель та президента Франції Ніколя Саркозі стосовно підтримки Німеччиною та Францією позитивного рішення Північноатлантичного Альянсу щодо приєднання України до Плану дій щодо членства в НАТО.

Раніше всередині січня президент Віктор Ющенко, прем'єр Юлія Тимошенко і голова парламенту Арсеній Яценюк спрямували спільне звернення до Генсекретаря НАТО Яапа де Хооп Схеффера.

У цьому документі говориться, що Україна розраховує на приєднання до Плану дій щодо членства в НАТО під час наступного саміту Україна-НАТО в Бухаресті в квітні 2008 року.

Після цього Партія регіонів та Компартія заявили, що Яценюк не мав права підписувати відповідний лист без згоди депутатів. Через це ці дві фракції блокували роботу Верховної Ради протягом декількох тижнів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування