Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Луценка просять Ющенка не дати Балозі захистити Черновецького

Понеділок, 17 березня 2008, 14:34

Народний депутат від НУ-НС, член "Народної самооборони" Олесь Доній сподівається, що президент Віктор Ющенко не дозволить главі свого секретаріату Віктору Балозі зірвати голосування в парламенті щодо призначення позачергових виборів мера Києва та Київради.

Доній висловив припущення, що "у разі відсутності чіткої інструкції від президента Віктор Балога, маючи вплив на кількох депутатів з фракції НУ-НС, зможе заблокувати результативне голосування щодо ситуації в Києві".

"Сподіваюся, Віктор Ющенко зважить на настрої всередині коаліції, переважна більшість представників якої налаштована на покращення ситуації в Києві. Думаю, що президент не дозволить втручатися в цей процес та не піде поперек волі абсолютної більшості представників коаліції", – сказав Доній.

Він нагадав, що "Народна самооборона" була ініціатором створення парламентської комісії з перевірки діяльності київської міської влади.

"У зв’язку з цим ми стурбовані, що політичний "дах" Леоніда Черновецького знаходиться в найближчому оточенні президента. Адже не секрет, що Віктор Балога неодноразово брав під свій особистий захист Черновецького, в тому числі відправляючи листи до Кабміну із забороною проводити перевірку діяльності Київської міської адміністрації", – зазначив депутат.

У той же час Доній зазначив, що ідея з блокуванням діяльності ВР "не є інструментом провладної більшості". "Як правило, такий інструмент застосовують опозиційні сили", – сказав він.

"Ми б хотіли, щоб провладна більшість, якою є НУ-НС та БЮТ, показали свою спроможність результативним голосуванням. Тому ми зробимо все можливе під час переговорного процесу, аби досягти позитивного рішення", – підкреслив Доній.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...