Яценюк готовий прибрати Черновецького, але...

Понеділок, 17 березня 2008, 14:39

Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк готовий поставити на голосування постанову щодо проведення дострокових виборів в Києві на вівторок в разі, якщо документ до того часу буде готовий.

Про це Яценюк заявив в понеділок на початку погоджувальної ради.

"Як киянин я виступаю за проведення дострокових виборів мера міста Києва, як голова Верховної Ради я вимагаю цього виключно в межах і в спосіб, визначений Конституцією та законами", - заявив Яценюк.

Реклама:

Він висловив думку, що це питання має бути включено до порядку денного, однак має розглядатися у безпосередній прив’язці до звіту Тимчасової слідчої комісії, яка утворена в парламенті.

"Саме рішення щодо дострокових виборів будь-якого мера повинно бути виключно в межах визначених цілою низкою законів України", - сказав він.

Яценюк додав, що розписав відповідні постанови у комітети. "Потрібно рішення комітету, рішення ТСК, рішення суду, що набрало законної сили. І це є підставою, щоб парламент ухвалив рішення про дострокові вибори", - зазначив він.

ВІДЕО ДНЯ

"На завтра я пропоную розгляд відповідних питань, якщо вони будуть готові", - додав Яценюк.

Водночас він наголосив, що "будь-які заяви про блокування або нехтування роботою парламенту не додають авторитету ні українському парламенту, ні виконавчій гілці влади".

"Ми повинні працювати виключно в форматі пленарних засідань, і всі проблемні питання, які існують сьогодні в суспільстві, ми вирішимо сьогодні обов’язково", - заявив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News