Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко підтримав перевибори мера?

Понеділок, 17 березня 2008, 15:19

Президент Віктор Ющенко вважає необхідним розгляд Верховною Радою у вівторок, зокрема, питання про призначення позачергових виборів мера Києва та Київради.

Про це він заявив під час щотижневої зустрічі з головою Верховної Ради Арсенієм Яценюком та прем'єр-міністром Юлією Тимошенко, на якій обговорювався порядок денний роботи парламенту на пленарний тиждень з 18 по 21 березня.

За словами Ющенка, Верховній Раді вже у вівторок необхідно розглянути та прийняти в першому читанні законопроекти, передбачені угодою про створення коаліції демократичних сил у парламенті VI скликання, повідомляє прес-служба президента.

Насамперед ідеться про внесення змін до Конституції та законів щодо скасування депутатської недоторканності, а також пільг та компенсацій для народних депутатів; законів про Кабінет міністрів, опозицію та імперативний мандат; призначення позачергових виборів до Київської міської ради та Київського міського голови та проекти відповідних постанов Верховної Ради.

"Коаліційна угода повинна виконуватися в усій своїй повноті, а не вибірково, на догоду поточним політичним інтересам. Тому парламент має ухвалити всі 12 законів, про які існує домовленість, які засвідчені підписами сторін", - наголосив Ющенко.

Президент також зазначив, що початок роботи Верховної Ради після тривалого, позбавленого здорового глузду протистояння, вселяє оптимізм щодо її плідної законотворчої роботи та надію на виконання демсилами зобов'язань перед виборцями.

Учасники зустрічі також обговорили питання внесення змін до держбюджету на 2008 рік. Насамперед, ішлося про покращання бюджетного фінансування низки важливих для держави сфер, зокрема оборони, державного телерадіомовлення, покращення фінансового стану НАК "Нафтогаз", будівництво доступного житла та ін.

Окрім того, обговорювалися підсумки переговорів "Нафтогазу України" та "Газпрому" щодо забезпечення газом українських споживачів у 2008 році.

Окремої уваги було надано ситуації на ринку нафти і нафтопродуктів та питанню щодо підготовки та проведення Щорічних зборів Ради керівників Європейського банку реконструкції і розвитку.

Також керівництво держави обговорило питання щодо підготовки України до Бухарестського саміту НАТО.

У зустрічі взяли участь секретар РНБО Раїса Богатирьова, міністр Кабміну Петро Крупко, голови фракцій БЮТ та "НУ-НС" Іван Кириленко та В'ячеслав Кириленко, глава секретаріату президента Віктор Балога, його перший заступник - представник президента в Кабміні Олександр Шлапак, заступник глави секретаріату президента Олександр Чалий.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголошували ракетну небезпеку, була загроза "Кинджалів"
Усі новини...