У Тимошенко подумають, як не допустити монополії "доньки" Газпрому

Понеділок, 17 березня 2008, 15:31

Весь газ, який реалізовуватиме дочірня або афільована компанія "Газпрому" українським промисловим споживачам, постачатиметься через НАК "Нафтогаз України".

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив голова НАК "Нафтогаз України" Олег Дубина в ході парламентських слухань на тему "Енергетична безпека України: стан і перспективи забезпечення природним газом" у понеділок в Києві.

"Весь газ, який заходить в Україну, оформлятиметься на НАК "Нафтогаз України", і вже НАК реалізовуватиме його цій компанії", - зазначив він.

Дубина додав, що дочірня компанія "Газпрому" поставлятиме українським промспоживачам близько 7,5 млрд. куб. м газу.

У свою чергу, міністр палива та енергетики Юрій Продан наголосив на необхідності "не допустити монопольного впливу цієї компанії (дочірньої компанії "Газпрому" – УНІАН)".

Як повідомлялося, 12 березня "Газпром" і "Нафтогаз України" підписали Угоду про розвиток відносин у газовій сфері. Відповідно до Угоди, з 1 квітня 2008 року дочірня або афільована компанія ВАТ "Газпром" щорічно здійснюватиме прямі постачання газу промисловим споживачам України в обсязі не менш як 7,5 млрд. куб. м.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування