У Раді зареєстрували вирок Черновецькому

Понеділок, 17 березня 2008, 16:10

У Верховній Раді зареєстровано проект постанови "Про призначення позачергових виборів Київського міського голови".

Як повідомляється на офіційному сайті ВР, проект внесений народними депутатами, членами Комітету з питань державного будівництва та місцевого самоврядування Олександром Омельченком (блок НУ-НС), Ольгою Боднар (БЮТ), Сергієм Подгорним (БЮТ) та іншими.

У проекті документа його автори пропонують призначити позачергові вибори Київського міського голови на останню неділю сімдесятиденного строку з дня набрання чинності цією постановою, повідомляє УНІАН.

Прийняття зазначеного рішення автори постанови обґрунтовують невиконанням та порушеннями законів, актів президента та Кабінету міністрів, низькою ефективністю роботи Київського міського голови Леоніда Черновецького та КМДА.

Також перевибори спричинені "бездіяльністю у вирішенні гострих проблем розвитку м. Києва, наявністю грубих порушень в організації діяльності Київської міської ради, некерованістю з боку Київського міського голови соціально-економічними процесами у місті Києві".

При цьому автори документа вказують на "наявність рішень судів про визнання розпоряджень Київського міського голови незаконними".

Згідно з проектом постанови, перевибори мають бути призначені, зокрема, враховуючи чисельні звернення громадських організацій та громадян міста Києва, беручи до уваги результати роботи Робочої групи і звернення Кабінету міністрів від 12 березня, висновки комітету Верховної Ради з питань державного будівництва та місцевого самоврядування від 17 березня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...