БОГАТИРЬОВА НАЗВАЛА ТИМОШЕНКО ЕГОЇСТКОЮ

Понеділок, 17 березня 2008, 19:08

Секретар Радбезу Раїса Богатирьова критикує прем’єра Юлію Тимошенко за політичний егоїзм.

Про це ідеться у заяві Богатирьової, поширеній у понеділок ввечері.

"Ультиматум прем’єр-міністра про мобілізацію фракції для посилення кризи парламенту у зв’язку із ситуацією навколо міського голови міста Києва, засвідчила, що глава коаліції діє егоїстично, як лідер політичної сили", - сказала Богатирьова.

Богатирьова наголосила, що прем’єр-міністр є лідером коаліції, а тому повинна діяти відповідним чином.

"Ультимативні позиції прем’єра за межами реальних переговорів між президентами України і Росії щодо газового питання мають усі шанси ускладнити майбутнє економіки і громадян України", - додала Богатирьова.

За її словами, політика Тимошенко в питанні ЄС та НАТО також направлена на "отримання електоральних балів будь-якою ціною".

"Таким чином, від імені уряду забезпечується протекціонізм не державної політики, а власної партії", - заявила Богатирьова.

"Йдеться про створення політико-партійної монополії з використанням виконавчої системи влади, що може призвести до легалізації політичної корупції", - також попередила Богатирьова.

За її словами, це несе ризик підриву національної безпеки.

"В таких умовах є сумнівними можливості стабільної роботи коаліції. Таким чином, штучно створюється новий рівень політичної кризи. Всю відповідальність за це має взяти на себе уряд та прем’єр-міністр", - закликала Богатирьова.

Вона також вважає, що Кабмін на чолі з Тимошенко повинен нести відповідальність за наслідки застосування в діяльності уряду "ризикованих політтехнологій, постійного викривлення політики уряду в напрямку мобілізації електоральних ресурсів".

"Президент України дотримується політики відкритого діалогу між політичними силами. Але він ніколи не погодиться зі спробою шантажувати суспільство та тиснути на президента, інші інститути, які забезпечують режим конституційної демократії".

"У зв’язку з цим президент залишає за собою право приймати рішення в межах Конституції і чинного законодавства для забезпечення пріоритетів національного інтересу над інтересами партійними, вузькополітичними і особистими", - попередила Богатирьова.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування