Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Регіонал" погрожує Тимошенко 3-5 роками за "втручання"

Вівторок, 18 березня 2008, 07:33

Депутат Партії регіонів Володимир Сівкович звернувся в Генеральну прокуратуру з вимогою порушити кримінальну справу у зв'язку зі втручанням прем'єр-міністра Юлії Тимошенко в діяльність Центральної виборчої комісії.

"Державному службовцеві категорично заборонено втручатися в діяльність ЦВК", - цитує Сівковича його прес-служба, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Незаконний вплив у будь-якій формі на ... главу чи члена Центральної виборчої комісії з метою перешкодити виконанню ним службових обов'язків або ухвалення незаконних рішень караються позбавленням волі на термін від 3 до 5 років", - підкреслює "регіонал".

"Можливо, у роботі ЦВК є певні недоліки, але якщо незаконними методами їх регулювати - ми ніколи не побудуємо правової держави. Якщо вищі державні посадові особи порушують закон, це спонукує й інших громадян України точно так зневажати закони", - вважає депутат.

Прес-служба Сівковича повідомляє, що депутат звернувся в Генеральну прокуратуру з вимогою порушити кримінальну справу за ст. 344 п. 2 Кримінального кодексу (втручання в діяльність державного діяча).

Як відомо, Тимошенко в неділю звернулася до членів ЦВК, обраних, зокрема, за квотою БЮТ, щоб вони в понеділок уранці забезпечили подачу подання про звільнення Володимира Шаповала з посади голови ЦВК.

Прем'єр, яка є лідером БЮТ, також закликала членів ЦВК від БЮТ не приступати до розгляду інших питань у Центвиборчкомі, поки не буде прийняте рішення про відставку Шаповала.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування