Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна недостатньо захищає своїх трудових мігрантів

Вівторок, 18 березня 2008, 07:45

Україна не надає належної юридичної підтримки захисту прав своїх громадян, які працюють за кордоном, заявив голова українського представництва Міжнародної організації з міграції Джефрі Лабовіц.

Дослідник проблем трудових мігрантів Олег Покальчук в інтерв‘ю "Німецькій хвилі" назвав причиною цього брак захисту прав найманих працівників усередині держави.

Заступник міністра праці та соціальної політики Віктор Іванкевич на семінарі з питань трудової міграції сказав, що кількість українських заробітчан за кордоном становить від 3 до 3,5 мільйонів, лише 2% з яких працюють легально.

Натомість Покальчук назвав будь-які подібні оцінки спекулятивними.

"Трудовими мігрантами можна вважати тих, хто виїхав за кордон і протягом півроку звідти не вертається", - сказав експерт.

За його словами, середня кількість таких людей сягає 5–6 мільйонів. І найчастіше вони шукають працю на Заході.

Покальчук стверджує, що брак прогресу в подоланні тіньової економіки всередині України унеможливлює захист трудових прав українців за кордоном.

Разом із тим, він зазначив, що їхня легалізація означала б гарантії отримання гідної платні, вільного пересування та вільного пошуку роботи. А також завдала б удару тіньовій економіці всередині України та припинила б її експорт до Європи.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування