БЮТ розгубився в поглядах, що буде, якщо Черновецького не відставлять

Вівторок, 18 березня 2008, 08:25

У тому випадку, якщо парламент не підтримає рішення щодо відставки мера Києва Леоніда Черновецького, фракція БЮТ усе одно братиме участь у роботі Верховної Ради.

Про це заявив народний депутат від фракції БЮТ Андрій Портнов у прямому ефірі телеканалу "ICTV" у понеділок, повідомляє Ліга.

"Якщо завтра (у вівторок) таке рішення не буде ухвалене, ми будемо все одно брати участь у роботі Верховної Ради, тому що вимога нашої політичної сили була щодо внесення цього питання до порядку денного. Вона виконана. Тому ми, безумовно, братимемо участь у роботі Верховної Ради", - сказав він.

При цьому, за словами Портнова, лідер БЮТ, прем'єр-міністр Юлія Тимошенко не висувала ніяких погроз щодо блокування роботи парламенту.

"Погроз Тимошенко ніяких не було, була вимога, і вимога була щодо того, щоб одним із перших питань стало до порядку денного питання, пов'язане з київськими проблемами", - запевнив він.

Портнов зазначив, що в понеділок це питання "було узгоджене і на раді коаліції, і на погоджувальній раді Верховної Ради", і у вівторок воно буде голосуватися в парламенті після закону "Про Кабінет міністрів".

"І ми ніяких ультиматумів тут не ставимо і нашим партнерам по коаліції ніяких умов не висуваємо", - підкреслив народний депутат.

Він також висловив упевненість, що парламент проголосує за відставку Черновецького. "Я абсолютно переконаний, що завтра нікому не удасться сховатися за своїми корупційними намірами і шукати якийсь привід, щоб завтра не голосувати за це рішення (відставку мера)", - зазначив Портнов.

У свою чергу, депутат від БЮТ Михайло Поживанов заявив, що якщо фракція "НУ-НС" не підтримає рішення про проведення перевиборів у Києві, БЮТ знімає з себе усю відповідальність за подальше голосування фракції з питань, які входили в коаліційну угоду, але не передбачалися передвиборною програмою БЮТ.

Як повідомляє Ліга з посиланням на "5 канал", при цьому Поживанов зазначив, що БЮТ наполягатиме, щоб на засіданні Верховної Ради у вівторок відставка Черновецького була все ж таки першим питанням порядку денного парламенту.

Як відомо, раніше Тимошенко заявила, що фракція БЮТ не приступить до роботи доти, доки першим питанням не буде розглянута постанова щодо оголошення дострокових виборів мера Києва і міської ради.

Питання про перевибори мера Києва буде поставлене на голосування у Верховній Раді у вівторок, про що заявив спікер Арсеній Яценюк після погоджувальної ради. "Народні депутати зговірливі. Таке враження, що це затишшя перед бурею", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування