Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БЮТ хоче роздати регіонам повноваження

Вівторок, 18 березня 2008, 09:30

Лідер фракції БЮТ Іван Кириленко заявляє, що його політична сила ініціює створення тимчасової спеціальної комісії для розгляду змін до конституції.

Про це Кириленко заявив з трибуни Верховної Ради у вівторок.

"БЮТ виступає з підтримкою конституційного процесу, який започаткований в Україні, але виключно за умови участі Верховної Ради, як єдиного законодавчого органу", - заявив Кириленко.

"Саме тому ми ініціюємо створення тимчасової спеціальної комісії на правах головного комітету для підготовки і попереднього доопрацювання змін до Конституції", - додав він.

Кириленко наголосив, що "більшість повноважень треба передати регіонам, бо центр переобтяжений невластивими для нього функціями".

Він також висловив думку, що питання про перевибори полягає не у зміні особистостей, а у зміні системи.

"Всі політичні сили декларували, що земля повинна продаватись на земельних аукціонах, але хтось виконує ці обіцянки? Ігноруються укази президента, рішення уряду... землі розбазарюються", - зазначив він.

Кириленко додав, що у розв’язанні цієї ситуації Київ "має бути взірцем".

"Ситуація в столиці – це сигнал для всіх інших", - додав він.

Кириленко також висловив хвилювання щодо ситуації, що склалася в ЦВК, робота якої "навмисно" заблокована протягом кількох тижнів, в результаті чого "не можуть бути позбавлені депутатських повноважень депутати-перебіжчики" в Київраді.

"Заблокувавши роботу ЦВК ми множимо політичну корупцію на всіх рівнях", - наголосив він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування