Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Керівництво Харкова попросило захисту в Балоги

Вівторок, 18 березня 2008, 09:36

Представники влади Харкова заявляють, що проти міського голови Харкова, депутатів міськради і міських посадовців готуються масштабні провокації з боку СБУ у Харківській області і особисто начальника Управління СБУ в області генерала Андрія Мухатаєва.

Про це, зокрема, заявив секретар Харківської міськради Геннадій Кернес на прес-конференції "з приводу заяви керівництва і співробітників Харківської міської ради про можливі масштабні провокації з боку СБУ в Харківській області" у понеділок.

"Нам достеменно відомо, що у відношенні Харківського міського голови, членів виконавчого комітету, міської ради й у цілому органів місцевого самоврядування з боку СБУ в Харківській області й особисто генерала Андрія Мухатаєва готується широкомасштабна провокація", - цитує Кернеса сервер Харківської міськради.

"Вона пов'язана з тим, що СБУ протягом тривалого часу систематично веде роботу з дискредитації органів місцевого самоврядування і міського голови Михайла Добкіна. Як наслідок, сьогодні ми перебуваємо в судовій суперечці з СБУ в Харківській області…", - додав секретар міськради.

За твердженням Кернеса, на 6 ранку понеділка, 17 березня, "повинні були початися широкомасштабні заходи". "Вони стосувалися низки керівників, а це й обшуки у квартирах, у кабінетах, виїмка документів, при чому все це за надуманими обставинами. У генерала Мухатаєва існує подетально розписаний план, з відповідальними людьми і так далі", - запевняє він.

"Готується низка заходів, які повинні спричинити собою цілу PR-кампанію, пов'язану з голосними обвинуваченнями на адресу міського голови і членів виконкому", - наголошує Кернес.

Як сказано у повідомленні, враховуючи все це, керівництво міста в понеділок надіслало телеграму "щодо злочину, який готується начальником управління Служби безпеки України в Харківській області генералом Мухатаєвим А.О. проти законно обраних Харківського міського голови Добкіна М.М., депутатів Харківської міської ради 5 скликання, а також проти керівників виконавчих органів і комунальних підприємств міської ради" низці представників органів державної влади.

Зокрема, така телеграма надіслана главі секретаріату президента Віктору Балозі, генпрокурору Олександру Медведьку, в.о. голови СБУ Валентину Наливайченку, першому заступнику голови комітету Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Володимир Сівковичу, першому заступнику голови парламентського комітету з питань нацбезпеки і оборони Сергію Гриневецькому.

У телеграмі керівництво Харкова просить Балогу невідкладно створити спеціальну міжвідомчу комісію і направити групу оперативних співробітників ГПУ і СБУ "для проведення об'єктивної перевірки діяльності Управління СБУ в Харківській області, керівник якого спрямував зусилля і можливості правоохоронного органу спеціального призначення на боротьбу з Харківською міською радою і дискредитацію діяльності представницьких органів місцевого самоврядування".

Автори телеграми висловлюють впевненість, що з боку глави секретаріату президента, генпрокурора і керівника СБУ на заяву про підготовку Мухатаєвим "протиправної злочинної провокації будуть вжиті відповідні адекватні заходи реагування".

Крім того, за словами Кернеса, Добкін "вже звернувся до керівництва Партії Регіонів з проханням створити у Верховній Раді тимчасову слідчу комісію з розслідування обставин і фактів зловживання" з боку генерала Мухатаєва.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування