Помер один з поранених українських миротворців у Косово

Вівторок, 18 березня 2008, 09:59

Один із постраждалих у понеділок в Косово українських миротворців, старший лейтенант Ігор Кіналь помер внаслідок отриманих поранень.

Про це повідомляє департамент зв'язків з громадськістю Міністерства внутрішніх справ.

У повідомленні нагадується, що у понеділок під час проведення спецоперації по звільненню захопленої території та приміщення суду в північній частині Митровиці відбулося зіткнення противників проголошення незалежності Косово з поліцейськими силами ООН.

У результаті збройного протистояння, протестуючі обстріляли будинок поліцейської станції та закидали територію гранатами.

Внаслідок таких дій поранено 21 працівника Спеціального миротворчого підрозділу МВС України в Косово.

Станом на ранок вівторка поранені працівники перебувають у Шпиталі американської військової бази Бон-Стілл, Центральному військовому шпиталі місії ООН у Косово у місті Приштина, та за місцем постійної дислокації підрозділу у місті Гниляне.

Від чисельних осколочних поранень після проведеної хірургічної операції о 22 годині у понеділок помер заступник командира оперативного взводу Спеціального миротворчого підрозділу МВС України в Косово старший лейтенант внутрішніх військ Ігор Кіналь.

Кіналь народився у 1982 році, в органах внутрішніх справ служив з 2000 року, уродженець Тернопільської області.

Усім пораненим працівникам надано медичну допомогу, зазначається у повідомленні.

Всього в оточеному протестуючими приміщенні з числа українського миротворчого персоналу перебувало 69 працівників Спеціального миротворчого підрозділу, в тому числі 9 працівників з 7 службовими собаками Кінологічного миротворчого підрозділу МВС України.

Станом на ранок вівторка охорона поліцейської станції та суду продовжується силами французького КФОРу.

МВС України вживаються заходи щодо забезпечення безпеки українських миротворців та надання допомоги постраждалим, зазначається у повідомленні.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування