Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко розповіла інвесторам, як стикається з шаленим опором

Вівторок, 18 березня 2008, 10:40

Прем'єр Юлія Тимошенко заявляє, що проведення реформ урядом стикається з супротивом.

"Кожен крок нашого уряду на шляху до прозорості викликає не просто опір, а шалений опір", - сказала Тимошенко на зустрічі з інвесторами у вівторок.

За її словами, "це той випадок, коли система противиться будь-яким змінам".

"Ми це бачили у 2005 році і бачимо зараз", - зазначила вона.

Тимошенко розповіла інвесторам про кроки уряду на шляху прозорості.

"Один з кроків, який вам буде корисний і цікавий – це прозора приватизація на аукціоні без будь-яких обмежень доступу для інвесторів", - сказала Тимошенко.

"Першим прикладом буде приватизація Одеського припортового заводу, де всі хто звернеться для участі в приватизації, будуть зареєстровані і зможуть взяти участь. І виграє саме конкуренція, а не корупційні зв’язки", - сказала вона.

Тимошенко також прокоментувала ситуацію на митниці. "Ми робимо суттєві кроки для детінізації процесів на митниці", - сказала вона.

"Ми зупиняємо фіктивний експорт як явище, і коли уряд критикуватимуть, що імпорт збільшується, а експорт зменшується, то це буде свідчити не про погіршення торговельного сальдо, а про вияв реальної ситуації на кордоні", - зазначила прем’єр.

Тимошенко сказала, що одна з проблем, з якою звертаються інвестори – це відшкодування ПДВ.

"Ми відшкодували майже на один мільярд більше, ніж в попередній період, але нам треба, щоб система повернення ПДВ працювала в автономному режимі, без доторкання рук чиновників, щоб вони не вимагали хабарі", - зазначила вона.

""

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування