Кернесу і Добкіну світить від 7 до 12 років тюрми

Вівторок, 18 березня 2008, 12:05

Слідчими СБУ порушено кримінальну справу за фактом розтрати державних коштів шляхом зловживання службовим становищем посадовцями Харківської міської ради.

Про це у вівторок повідомляє прес-служба СБУ.

Згідно із повідомленням, правопорушення були виявлені під час планової ревізії фінансово-господарської діяльності Харківської міської ради, яка проводилась Контрольно-ревізійним Управлінням в Харківській області.

СБУ встановила факти незаконних витрат бюджетних коштів на суму близько 1,5 мільйона гривень.

Загалом вказана ревізія виявила у діяльності Харківської міськради різного роду порушення на суму 2,4 мільйонів гривень.

Кримінальну справу порушено за фактом привласнення, розтрати майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах, що карається позбавленням волі від 7 до 12 років.

Справа розслідується Харківським УСБУ під наглядом Генеральної прокуратури України та перебуває на контролі Центрального апарату СБУ.

СБУ також висловила сподівання, що і співробітники міськради, і її керівництво сприятимуть розслідуванню та поверненню громаді міста всіх незаконно привласнених бюджетних коштів.

Як повідомлялося, у вівторок представники СБУ вилучили документи Харківської міськради в рамках розслідування кримінальної справи за фактом незаконної розтрати коштів у особливо великих розмірах, у якому звинувачують представники міської влади Харкова.

Водночас Кернес відмовився підписувати постанову про вилучення у його кабінеті документів.

""

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування