Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В ЦВК ЗРІЄ БУНТ ПРОТИ ГОЛОВИ

Вівторок, 18 березня 2008, 13:33

П`ятеро членів Центральної виборчої комісії – Жанна Усенко-Чорна, Юлія Швець, Ігор Жиденко, Валерій Шелудько і Олександр Чупахін – вирішили змінити голову ЦВК Володимира Шаповала через "неналежну організацію роботи" і "умисне блокування розгляду питань щодо імперативного мандату".

Про це пише газета "Коммерсант-Украина" (№ 46 від 18 березня), повідомляє УНІАН.

Зокрема, газета повідомляє, що в понеділок ці п`ятеро членів Центрвиборчкому зареєстрували в канцелярії ЦВК звернення до голови комісії Шаповала, і що документ відразу одержав гриф "для внутрішнього користування".

"Так тривати не може. Ми вважаємо, що в державному органі складається нездорова ситуація", – прокоментувала виданню факт появи звернення Швець.

Автори документа вказують "на неналежну організацію роботи головою комісії Шаповалом і вмисне блокування розгляду питань щодо імперативного мандату".

Тому вони мають намір винести на сьогоднішнє засідання проект постанови "Про зміну голови комісії", пише газета.

"Оскільки в історії Центрвиборчкому такого ще не було, ми готуємо проект постанови й вимагатимемо від голови комісії розглянути це питання на засіданні", - розповіла Швець.

Для того, щоб зняти Шаповала з посади, постанову мають підтримати не менше 8 з 15 членів ЦВК, і якщо це відбудеться, на таємному голосуванні потрібно обрати нового голову комісії.

Швець зазначила, що кандидатура нового голови комісії ще не обговорювали, але "це точно буде людина, яка має авторитет у членів Центрвиборчкому".

Раніше Шаповал закликав всіх членів ЦВК подати у відставку, також мотивуючи це "неефективністю роботи комісії", а 17 березня, за інформацією видання, голова ЦВК вдався до конкретніших дій – видав розпорядження про створення комісії для перевірки фактів перевищення службових повноважень і порушення етики заступником голови ЦВК Усенко-Чорною.

Як відомо, на прес-конференції 16 березня прем`єр-міністр України Юлія Тимошенко заявила, що члени ЦВК від БЮТ 17 березня підготують проект рішення про відставку Шаповала з посади голови комісії.

Засідання ЦВК для ухвалення рішення про реєстрацію нових депутатів БЮТ у Київраді вже кілька разів не відбувалися через відсутність кворуму.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування