Ніколаєнко не змогла прийти розповісти про Рудьковського

Вівторок, 18 березня 2008, 13:59

Екс-міністр транспорту і зв'язку Микола Рудьковський і його адвокати ознайомилися з матеріалами кримінальної справи по його обвинуваченню в розкраданні коштів Мінтрансу і подають свої клопотання.

Про це повідомив в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" прокурор Києва Євген Блажівський.

"На сьогоднішній день і чотири адвокати екс-міністра, і сам обвинувачуваний підписали документи про ознайомлення з матеріалами кримінальної справи", - сказав він.

Блажівський підкреслив, що три з чотирьох адвокатів Рудьковського вже подали свої клопотання, у яких вони просять закрити кримінальну справу. За словами прокурора, коли надійде клопотання від четвертого адвоката, слідчий розгляне всі клопотання і ухвалить рішення про їх задоволення або відхилення.

"У березні буде ухвалено остаточне рішення по цій справі", - сказав прокурор.

Відповідаючи на питання про те, чи була допитана в ході розслідування справи Олександра Ніколаєнко, Блажівський повідомив: "Її викликали, але вона не змогла прибути".

Крім того, прокурор столиці підкреслив, що у провадженні прокуратури знаходиться справа, порушена за фактом порушень у Міністерстві транспорту і зв'язку.

"У цій справі нікому обвинувачення не висунуті. Вона розслідується за фактом", - сказав Блажівський.

Як повідомлялося, екс-міністр обвинувачується в розкраданні держкоштів під час його роботи на посаді глави Мінтрансу.

У грудні минулого року Служба безпеки України в рамках розслідування кримінальної справи про розкрадання державних коштів обрала запобіжний захід екс-міністрові у вигляді підписки про невиїзд. 9 лютого Рудьковського затримали співробітники спецслужби за рішенням суду в зв'язку з ухилянням від слідства.

18 лютого Апеляційний суд Києва вирішив звільнити Рудьковського з-під варти. Таким чином, задоволена апеляція адвокатів екс-міністра і скасована постанова Печерського райсуду столиці від 11 лютого про обрання запобіжного заходу у вигляді позбавлення волі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування