У НУ-НС вже знайшли 4 претенденти на крісло Черновецького

Вівторок, 18 березня 2008, 14:05

Єдиним кандидатом від демократичних сил на дострокових виборах мера Києва може стати Віталій Кличко, Юрій Луценко, Олександр Омельченко або представник БЮТ.

Таку думку в інтерв’ю журналістам висловив член фракції НУ-НС Кирило Куликов.

На його думку, очевидно, що Київ підтримує БЮТ, однак сама Тимошенко балотуватися не буде, тому БЮТ має визначитися з іншим кандидатом.

"Кияни також підтримують Віталія Кличка, Юрія Луценка і Олександра Омельченка. Я думаю, що між цими чотирма основними гравцями і буде досягнуто домовленості, хто висуватиметься єдиним кандидатом. Ці чотири сили обов’язково мають досягти згоди між собою", - сказав Куликов.

Водночас лідер фракції НУ-НС В’ячеслав Кириленко зазначив, що "проблема висування єдиного кандидата на даний момент не знімається".

"На жаль, ані наші партнери по коаліції, ані інші політичні сили поки що не готові стосовно початку процедури визначення єдиного кандидата", - сказав він, додавши, що його фракція готова розпочинати відповідні переговори.

Кириленко також не виключив, що ухвалена у вівторок постанова про оголошення перевиборів у Києві буде оскаржена в судовому порядку стороною Леоніда Черновецького.

Крім цього, він спрогнозував ймовірність саботажу виконання постанови. За словами Кириленка, для забезпечення виконання постанови ЦВК має розпочати процедуру перевиборів, створивши територіальні виборчі комісії.

"Ми з вами пам’ятаємо складнощі, з якими реалізовувалися укази президента щодо позачергових парламентських виборів минулого року. Буде прикро, якщо ми станемо свідками такої епопеї, але тепер уже на рівні міста Києва", - сказав Кириленко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування