БЮТ висуватиме свого кандидата в Черновецькі

Вівторок, 18 березня 2008, 14:12

Народний депутат Анатолій Семинога (фракція БЮТ) прогнозує, що вибори мера Києва та міськради відбудуться на початку червня, і заявляє, що БЮТ висуватиме свого кандидата.

Про це він сказав кореспонденту УНІАН, відзначивши, що прийнятою у вівторок Верховною Радою постановою передбачено, що вона набирає чинності після підписання її головою ВР.

За словами депутата, ця постанова може бути підписана "буквально сьогодні-завтра".

Говорячи про кандидатуру на посаду мера Києва, Семинога зауважив, що БЮТ обов’язково висуватиме свого кандидата на цю посаду. Водночас він відмовився називати будь-які прізвища, зазначивши, що це питання ще не розглядалося фракцією і блоком, тому зарано говорити про конкретну кандидатуру.

Семинога наголосив, що компромісом може бути внесення змін до законодавства України, які передбачатимуть проведення виборів міського голови у два тури. Він зазначив, що у такій ситуації у першому турі братимуть участь усі політичні сили, у тому числі НУ-НС, і вже після першого туру стане зрозумілим, хто вийшов до другого туру.

При цьому він нагадав, що другий тур буде у тому випадку, якщо жоден із кандидатів не набере 50% голосів виборців.

Семинога вважає, що є всі можливості для внесення змін до законодавства в цій частині.
Він наголосив, що на минулих виборах БЮТ мав підтримку 46% киян, а "наші найближчі союзники - НУ-НС - набрали 15% у місті Києві". "Як серйозна політична сила, яка несе відповідальність перед нашими виборцями, ми просто зобов’язані висунути свою кандидатуру на виборах мера", - додав Семинога.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 18 березня, Верховна Рада призначила позачергові вибори Київського міського голови та Київської міської ради. За відповідну постанову проголосували 246 із 441 народного депутата, зареєстрованого у залі. Не голосувала у повному складі фракція Партії регіонів.

За дану постанову проголосували 155 народних депутатів із фракції БЮТ, 59 – із фракції НУ-НС, 26 – із фракції КПУ і 6 – із фракції Блоку Литвина.

Даною постановою передбачено призначення позачергових виборів на останню неділю 70-денного терміну від дня набрання чинності документом.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування