Рада ухвалила порядок виплати матеріальної допомоги екс-депутатам

Вівторок, 18 березня 2008, 15:23

Верховна Рада ухвалила постанову про порядок проведення виплат матеріальної допомоги колишнім народним депутатам на період їх працевлаштування.

За відповідну постанову за основу і в цілому проголосували 228 депутатів.

Голова комітету з питань регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності Верховної Ради Олександр Єфремов доповів, що проект постанови підготовлено з метою забезпечення виконання закону про статус народного депутата.

"Порядок проведення виплат матеріальної допомоги на період працевлаштування колишніх народних депутатів визначається Верховною Радою тому є необхідність в правовому врегулюванні даного питання", - зазначив Єфремов.

"Реалізація постанови не вплине на видаткову частину державного бюджету і не потребує додаткових витрат з кошторису Верховної Ради", - додав він.

Проти ухвалення зазначеної постанови виступили член фракції БЮТ Олег Ляшко та представник фракції блоку Литвина Олег Зарубінський.

Так, Ляшко висловив обурення тим, що у той час як його політична сила намагається скасувати пільги нині діючим депутатам, профільний комітет пропонує упорядкувати виплату пільг колишнім депутатам.

У свою чергу Зарубінський висловив думку, що в зазначеній постанові немає сенсу, оскільки всі питання унормовані відповідним законом.

"Дану постанову пропонується ухвалити на виконання статті 20 закону про статус народного депутата, в якій визначено, що порядок таких виплат визначається Верховною Радою. Раніше такого порядку не було", - повідомив голова Верховної Ради Арсеній Яценюк.

"Мова йде про те, що якщо ми приймемо законодавство, а я сподіваюся, що ми приймемо таке законодавство, яке скасовує різного роду пільги і привілеї, то автоматично цей порядок втратить чинність", - заявив спікер.

"Але ми люди, які повинні керуватися не емоціями, не політичною доцільністю, а законом. Якщо в законі це написано, то ми зобов'язані це розглядати", - наголосив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
Усі новини...