ЮНЕСКО зробили "крайньою" у скандальному будівництві на Пейзажці

Вівторок, 18 березня 2008, 16:57

Остаточне рішення щодо зведення будинку на Пейзажній алеї у Києві буде ухвалено спільно МЗС та Київрадою за наслідками археологічних досліджень та з урахуванням позиції ЮНЕСКО.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби МЗС.

Міністерство підготувало та направило на розгляд ЮНЕСКО необхідні документи для отримання висновку щодо можливості проведення на зазначеній земельній ділянці будівельних робіт.

"Зважаючи на резонансність справи та з метою додаткового вивчення цього питання, у грудні 2007 року МЗС скасувало видані АТ "Українське Майно” довіреності на здійснення керівництва спільною інвестиційною діяльністю та виконання функцій замовника на проектування та будівництво об’єкту, що унеможливлюють проведення робіт з будівництва житлового будинку без погодження з міністерством", - сказано у ньому.

У прес-службі також зазначають, що міністерство додатково вивчає питання щодо наявності обставин, які можуть негативно вплинути на пам’ятки, що знаходяться поруч з ділянкою, виділеною для зведення будинку.

Крім того, у МЗС наголошують, що на даний час на земельній ділянці будівництво не проводиться, оскільки Шевченківським районним судом міста Києва винесено ухвалу про заборону проведення будь-яких будівельних робіт.

Відповідно до рішення Київміськдержадміністрації на зазначеній земельній ділянці Інститутом археології НАН України проводяться археологічні дослідження на глибину культурного шару.

Як відомо, Київрада передала земельну ділянку на перетині провулку Десятинного та Пейзажної алеї для зведення будинку для працівників МЗС. Це викликало численні акції протесту з боку мешканців прилеглих будинків і представників громадських організацій.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...