Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У США знову намагаються реанімувати економіку

Вівторок, 18 березня 2008, 20:51

Федеральна резервна система США знизила ключову ставку федерального фінансування на 75 базисних пунктів до 2,25% річних з 3,00%.

Також ФРС знизила дисконтну ставку - на 75 пунктів до 2,50% річних з 3,25%, говориться в повідомленні ФРС, передає Reuters.

Більшість аналітиків очікувало зниження ключової ставки на 50 базисних пунктів до 2,50% річних.

Ставка федерального фінансування є індикатором вартості кредитів на міжбанківському ринку, у той час як дисконтна ставка визначає вартість прямих кредитів ФРС комерційним банкам.

Як говориться в повідомленні ФРС, рішення про зниження ставок прийнято в зв'язку "з подальшим поослабленням прогнозу для економічної активності".

"Зростання споживчих витрат уповільнилося, а стан ринку праці погіршився. Фінансові ринки продовжують відчувати значний тиск, а жорсткість умов кредитування і поглиблення спаду на ринку житла, швидше за все, продовжать стояти над економічним ростом протягом декількох наступних кварталів", - говориться в повідомленні.

Також ФРС відзначає, що інфляція залишається підвищеною, і деякі індикатори інфляційних очікувань виросли.

"Комітет очікує уповільнення інфляції в найближчі квартали, що відбиває очікування вирівнювання цін на енергоносії і сировину. У той же час, невизначеність із приводу інфляційного прогнозу виросла. Як і раніше вкрай важливо продовжувати пильно стежити за інфляцією", - відзначається в повідомленні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування