Добкін поскаржиться Ющенку, а "Регіони" порушать питання у Раді

Середа, 19 березня 2008, 08:22

Міський голова Харкова Михайло Добкін має намір у середу розповісти президентові Віктору Ющенку про події, які відбуваються в Харкові за участі співробітників СБУ, на зустрічі глави держави з мерами міст.

"Відбудеться зустріч президента з мерами міст у рамках підготовки 6 українських міст до проведення матчів Чемпіонату Євро 2012. Я обов'язково на цій зустрічі доведу до відома президента те, що відбувається в Харкові", - заявив він у коментарі журналістам, повідомляє сервер Харківської міської влади.

"Я сьогодні (у вівторок) дав доручення і було записано те, як представникам телекомпанії, яка належить губернаторові Харківської області Арсену Авакову, безперешкодно був наданий допуск у будівлю міськвиконкому співробітниками СБУ, хоча інших журналістів сюди не пускали і мені особисто доводилося втручатися, щоб сюди пропустили представників ЗМІ, що не є підконтрольними губернатору Авакову", - заявив Добкін.

На його переконання, "йде відпрацьована схема дискредитації міської влади з використанням журналістів телеканалів АТН, Фора й інших".

"Усе, що відбувається, - це звичайний фарс. Була порушена кримінальна справа, у рамках якої в СБУ не було нічого, для того щоб хоч якось виправдати свої дії, що були вранці, і був санкціонований цей бєспрєдєльний обшук", - заявив харківський голова.

Добкін розраховує, що "винні обов'язково будуть покарані, і ці заяви про начебто наявні факти крадіжки-розкрадання виявляться голослівними".

"Єдиний документ, який є сьогодні на руках у СБУ, це акт КРУ, що говорить про те, що протягом тривалого періоду, з 1996 року, співробітникам міської влади виплачувалася так звана муніципальна надбавка. Це близько 10% до окладу для того, щоб хоч якось підвищити зарплату співробітникам, які працюють у стінах цієї будівлі. Ось це й називаються масові розкрадання у великих розмірах, які організувала міська влада", - заявив він.

"Тоді я вважаю, що претензії потрібно пред'являти всім мерам Харкова, які своїм вольовим рішенням відстоювали право багатотисячного колективу одержувати гідну заробітну плату", - додав Добкін.

Між тим, народний депутат від Партії регіонів Борис Колесніков в ефірі "5 каналу" заявив, що на засіданні Верховної Ради в середу його фракція вимагатиме від керівництва СБУ відзвітуватися про події у Харкові.

"Партія Регіонів завтра ж (у середу) порушить це питання на сесії Верховної Ради. І запросить керівництво СБУ, щоб дали пояснення чому такими методами діє влада", - сказав він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News