Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У НУ-НСі побачили, як люди Балоги розпалюють сепаратизм

Середа, 19 березня 2008, 09:28

Голова Народного руху України, депутат від НУ-НС Борис Тарасюк заявляє про появу сепаратистських настроїв на Закарпатті.

Про це він сказав з трибуни парламенту у середу.

Зокрема, він навів приклади, як 7 березня минулого року Закарпатська міська рада ухвалила рішення про визнання національності русин на території краю, а у 2001 році за результатами перепису 10 тисяч 183 мешканці Закарпатської області заявили про свою належність до русинів.

"Очевидним стає штучний та виключно політичний характер русинства на Закарпатті. У такий спосіб штучно розчленовується один і той самий етнос", - сказав Тарасюк.

Новою хвилею сепаратистських настроїв він назвав нещодавній розгляд питання у Закарпатській облраді щодо прийняття прапора області у вигляді синьо-біло-червоного триколору.                                                          

"Політичними ініціаторами ухвалення цього рішення виступили депутати у Закарпатській облраді, які підтримуються і підпорядковуються керівнику секретаріату президента. На території області проведено низку інформаційно-пропагандистських заходів на користь затвердження триколору", - сказав Тарасюк.                                                                                                                      

На його думку, такі процеси можуть призвести до створення передумов для внутрішньої конфронтації в області та державі.

"Штучно загострюється проблема "Схід-Захід" України і програмуються сценарії децентралізації влади. Подібні політичні ігрища можуть призвести до сепаратистських рухів на території України", - сказав Тарасюк.

                                                                

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування