Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Прокурор Києва стверджує, що йому ніхто не заважає

Середа, 19 березня 2008, 09:35

Прокурор Києва Євген Блажівський заявляє про відсутність якихось перешкод для розслідування кримінальної справи про зловживання службовим становищем чиновниками КМДА при виділенні земельних ділянок у столиці.

Про це Блажівський сказав в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

"Ми перешкод для розслідування цієї справи не бачимо, слідство триває досить активно", - відзначив прокурор.

Блажівський розповів, що 22 січня було порушено кримінальну справу за фактом шахрайства на ринку землі, і воно стосувалося виділення ділянок у Святошинському і Деснянському районах Києва.

Як зазначив прокурор, ті люди, на яких була виділена земля, дали пояснення, що надавали зловмисникам за певну винагороду копії своїх документів.

"З огляду на те, що таке одержання землі було можливим за сприяння чиновників, справа була перекваліфікована як посадовий злочин", - зазначив прокурор столиці.

Він також повідомив, що в слідчо-оперативну групу, що розслідує цю справу, увійшли також співробітники Головного управління МВС України в Києві.

На даний час, за словами Блажівського, проведено понад 80 виїмок документів, відібрані вільні й експериментальні зразки почерків.

"Я не виключаю, що будуть порушені кримінальні справи і по інших фактах, якщо для цього буде зібрано достатньо доказів", - додав прокурор столиці.

Відповідаючи на питання, чи відчуває прокуратура якийсь тиск при розслідуванні цієї справи або інших резонансних справ, Блажівський запевнив:

"Ніхто на мене не тисне. Може бути, у когось є інше бачення, ніж у мене, але ми звикли не звертати на це уваги і чинити за законом".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування