Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Регіонам" здається, що СБУ стає НКВД. Рада проти

Середа, 19 березня 2008, 09:45

Верховна Рада відмовилася викликати у четвер представників Генеральної прокуратури та Служби безпеки для звіту щодо подій у Харкові, в яких брали участь співробітники СБУ.

За відповідну постанову, внесену фракцією Партії регіонів проголосувало лише 224 депутати. При цьому за повернення до цього питання проголосувало 222 депутати.

Перед цим депутат від Партії регіонів Інна Богословська заявила з трибуни, що Партія регіонів терміново вимагає у четвер, на 10:00, викликати до Верховної Ради представників Генпрокуратури та Служби безпеки для звіту з приводу "спроби захоплення міськради" у Харкові за участю представників СБУ.

"Вчора за допомогою Служби безпеки України була спроба захоплення Харківської мерії. І вчора автомобіль, який був під керуванням робітника Служби безпеки, навмисне зробив наїзд на мера міста Харкова і народного депутата (Дмитра) Святаша. Це зафіксовано великою кількістю камер", - заявила вона на початку засідання парламенту в середу.

"Можна констатувати, що наступ на місцеве самоврядування і намагання встановити в Україні авторитарну диктатуру вже поширився, в тому числі на використання Служби безпеки як інструменту для наступу на демократію в Україні", - переконана Богословська.

На її думку, "ці події свідчать про те, що Служба безпеки стає НКВД".

"Тому вимога Партії регіонів полягає в тому, щоб на завтра, на 10 ранку, до Верховної Ради була викликана Генеральна прокуратура і СБУ для відповіді на ті питання, які поставлені сьогодні в депутатському запиті, який зараз реєструється...", - повідомила вона.

"Ми повинні вимагати: перше – негайного звільнення з посади голови СБУ по Харківській області Мухатаєва. Негайного затребування Генеральною прокуратурою всіх кримінальних справ, які розслідуються з цього приводу. Негайного порушення кримінальної справи проти працівників СБУ, які вчора заважали народним депутатам виконувати свої обов’язки – раз, друге – наїхали, порушуючи правила дорожнього руху, на народного депутата і посадову особу вищого рівня – мера", - наголосила "регіоналка".

При цьому Богословська знову наголосила, що Партія регіонів вимагає терміново звільнити Андрія Мухатаєва з посади голови СБУ в Харківській області.

"Якщо завтра не буде виконано вимог по звіту Генеральної прокуратури і Служби безпеки, ми залишаємо за собою право перейти до радикальних засобів", - заявила вона.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування