Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Прокурор думає, що екс-пасинок Фірташа може бути невинний

Середа, 19 березня 2008, 10:04

Прокурор Києва Євген Блажівський вважає, що пасинку співвласника "РосУкрЕнерго" Дмитра Фірташа Сергію Калиновському варто було б дати свідчення, що стосуються ДТП за його участі, і тоді слідство зможе вирішити, пред'явити йому обвинувачення чи  закрити справу.

Таку думку Блажівський висловив в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

Разом з тим, прокурор підкреслив, що це "звичайна справа про звичайне ДТП", і потерпілі не мають претензій до Калиновського.

"Міліція займається розшуком Калиновського, справа припинена", - сказав Блажівський.

"Якби він (Калиновський) був тут і дав свідчення, - хто знає, якими б були висновки. Не в кожному випадку водій винуватий", - відзначив прокурор столиці.

"Калиновському варто дати свідчення... Бажано, щоб він був тут, і ми могли провести експертизи, а потім зробити висновок про те, пред'являти йому обвинувачення або закривати справу", - підкреслив він.

Як повідомлялося, 30 травня в Києві кабріолет BMW М6, за кермом якого знаходився Калиновський, врізався в легковик "Жигулі", що стояв на узбіччі.

У результаті аварії службовець Внутрішніх військ, що сидів у "Жигулях", загинув на місці.

Також загинула і 25-літня подруга Калиновського, що випала з BMW під час аварії. Калиновського доставили в лікарню його охоронці.

З 30 травня до 14 вересня 2007 року обвинувачуваний знаходився на стаціонарному лікуванні в медичному центрі "Біофармтех".

15 вересня, Калиновський, не повідомивши орган досудового слідства, залишив медичну установу, у якій знаходився на стаціонарному лікуванні, і на даний час місце його перебування невідомо. У зв'язку з цим прокуратурою столиці в цей же день оголошено його розшук, що доручений ГУ МВС України в м. Києві.

На даний час Калиновський знаходиться в міжнародному розшуку по каналах Інтерполу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування