Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На місце Черновецького висунуть Турчинова? Охочих багато

Середа, 19 березня 2008, 11:11

Блок Юлії Тимошенко висуватиме на посаду мера Києва кандидатуру першого віце-прем'єра Олександра Турчинова і глави Держкомрезерву Михайла Поживанова, пише "Комерсант-Україна".

За словами одного з джерел видання, "менше ніж за добу до голосування за постанову про перевибори мера (Києва) Юлія Тимошенко заручилася підтримкою міністра внутрішніх справ Юрія Луценка в тому, що єдиним кандидатом від коаліції буде перший віце-прем'єр Олександр Турчинов".

У свою чергу, БЮТівець Поживанов у телефонній розмові повідомив "Комерсанту", що обговорював з екс-мером Києва, депутатом від "НУ-НС" Олександром Омельченко деталі своєї виборчої кампанії і запропонував йому "стати довіреною особою кандидата Поживанова", нагадавши, що тричі був довіреною особою Омельченка на виборах мера.

Поживанов повідомив, що його наміри балотуватися на посаду мера "украй серйозні", а також розкритикував ідею підтримки кандидата-не члена БЮТ. За його словами, фракція БЮТ планує визначитися з кандидатом на посаду мера до п'ятниці.

Між тим, Українська народна партія не виключає можливість висування на посаду мера Києва кандидатуру заступника глави УНП, народного депутата, президента ЗАТ "Оболонь" (на громадських начала) Олександра Слободяна.

Про це повідомляє прес-служба УНП у середу з посиланням на лідера УНП Юрія Костенка, який однак зазначив, що "поки партія не затвердила остаточне рішення з питання своєї кандидатури на посаду столичного голови".

У свою чергу, Громадська партія "Пора" висуне свого кандидата на посаду міського голови Києва, повідомив лідер партії, народний депутат Владислав Каськів.

Про це в середу проінформувала прес-секретар ГП "Пора" Мар'яна Поштар, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"У демократичної коаліції немає шансів висунути єдиного кандидата на посаду мера міста Києва. Причина проста – вибори нові, а політики, незалежно від кольору, залишаються старими, для них нічого не змінилося за останні десятиліття. Для них Київ – це не місце, де живуть люди, а шахта, у якій добувають золото, тому їм не потрібна європейська столиця, їм потрібен у дошку свій мер", - заявив Каськів, зазначивши, що тому "Пора" повинна кинути виклик".

Про готовність взяти участь у дострокових виборах столичної міськради і висунути свого кандидата на посаду мера Києва заявила і Київська міська організація Соцпартії, повідомляє прес-служба Київської міської організації СПУ.

За словами лідера київських соціалістів, першого секретаря Київського міськкому СПУ Миколи Данилина, рішення щодо кандидатури на посаду мера столиці буде ухвалювати конференція Київської міської організації СПУ 29 березня цього року.

Як відомо, 18 березня Верховна Рада ухвалила рішення про перевибори мера Києва і Київради. Раніше зазначалося, що коаліція має виснути єдиного кандидата в мери, однак остаточної домовленості щодо кандидатури ще немає.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування