Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк зрозумів, що депутати "приїхали"

Середа, 19 березня 2008, 12:08

Верховна Рада не підтримала в першому читанні проект закону "Про всеукраїнський референдум", внесений народним депутатом Олександром Лавриновичем (фракція Партії регіонів).

За нього проголосував 221 народний депутат (при необхідних 226) із 447 зареєстрованих у залі, повідомляє УНІАН.

Також ВР не підтримала законопроект з аналогічною назвою, внесений народним депутатом України Юрієм Ключковським (фракції блоку НУ-НС). За проголосувало 38 із 447 народних депутатів, зареєстрованих у залі.

Як зазначив під час обговорення Лавринович, внесений ним законопроект передбачає "можливість реалізації права громадян і внормування діяльності органів державної влади".

За його словами, альтернативний законопроект Ключковського "передбачає суттєве розширення повноважень президента України всупереч Конституції України і рішенню Конституційного Суду, який постановив, що перелік його повноважень є визначеним і розширенню не підлягає".

На засіданні парламенту народний депутат України Микола Кравченко (фракція КПУ) зазначив, що жодний із цих законопроектів у разі його прийняття як закону "політично не вигідний" президенту Віктору Ющенку.

За його словами, якщо у квітні на саміті в Бухаресті все-таки буде прийнято рішення про приєднання України до плану дій щодо НАТО, то в такій ситуації президенту не вигідне існування законодавчої бази для проведення референдуму, зокрема щодо підтримки ініціативи зі вступу в НАТО.

Кравченко наголосив, що навіть якби був прийнятий один із цих законів, Ющенко його б не підписав. Він зазначив, що відсутність такого закону дає можливість президенту України відмовитись від проведення референдуму, посилаючись на те, що немає сучасного дієвого закону, згідно з яким такий референдум можна було б провести.

Після того, як жоден законопроект не набрав необхідної кількості голосів голова Верховної Ради Арсеній Яценюк з сарказмом сказав "Приїхали!" і оголосив перерву в роботі парламенту. Народні депутати продовжать роботу о 12:40.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування