Тимошенко вирішила підправити газову угоду

Середа, 19 березня 2008, 13:13

Кабінет міністрів ухвалив рішення стосовно газової угоди між "Нафтогазом України" та російським "Газпромом" із правками.

Про це повідомив у середу віце-прем’єр-міністр Іван Васюник.

За його словами, рішення уряду передбачає велику кількість зауважень до угоди.

Одне з них стосується положення про необхідність укладання "Нафтогазом" контракту з дочірньою компанією "Газпрому" про продаж їй газу для реалізації на внутрішньому ринку України в обсязі "не менше 7,5 куб. м газу щорічно".

Зокрема, повідомив Васюник, уряд запропонував прибрати з цього формулювання слова "не менше".

У свою чергу, перший заступник глави секретаріату президента Олександр Шлапак повідомив, що в постанові уряду щодо угоди між "Нафтогазом" та "Газпромом" про постачання імпортного газу на 2008 рік є близько 5-7 суттєвих зауважень.

"Наскільки я розумію логіку уряду в цілому, угоду було визнано як крок вперед. Однак є 5-7 зауважень суттєвого характеру, по яких доведеться провести додаткові консультації з "Газпромом" і переконати росіян погодитися з цими зауваженнями", - сказав він.

Також Шлапак повідомив, що на засіданні уряду також обговорювалися зауваження президента Віктора Ющенка до цієї угоди – і всі вони мають бути включені до нових директив для "Нафтогазу" в подальших переговорах із "Газпромом".

"Президент висловив низку зауважень, які вже прозвучали в ЗМІ. Однак буду відвертим, в особистій розмові з прем’єр-міністром в аеропорту президент назвав значно ширше коло зауважень до угоди", - сказав Шлапак.

На запитання про те, які саме зауваження висловив уряд до угоди, представник секретаріату президента відповідати відмовився, заявивши, що хотів би, аби про це розповіли самі урядовці.

"Запитайте про це в міністра палива та енергетики або в інших міністрів", - запропонував він.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...