Янукович радить Черновецькому йти в суд, "якщо він нормальна людина"

Середа, 19 березня 2008, 13:31

Лідер фракції Партії регіонів Віктор Янукович вважає, що Київський міський голова Леонід Черновецький має оскаржити рішення Верховної Ради від 18 березня про призначення дострокових виборів мера столиці та Київради.

Про це Янукович сказав в інтерв’ю журналістам, повідомляє УНІАН.

За його словами, якщо Черновецький не звернеться з цього питання до суду, то це означає, що "він себе почуває винним".

На думку Януковича, якщо суд прийме рішення, що Черновецький "не винний, то виборів не буде".

"Якщо він піде на вибори, то це означає, що він визнає ті звинувачення, які були на його адресу", - зазначив лідер "регіоналів".

Янукович вважає, що Черновецький зробив "емоційну" заяву про те, що не звертатиметься до суду і братиме участь у дострокових виборах.

"Якщо він нормальна людина, то він сьогодні повинен подумати і подати заяву до суду про визнання постанови незаконною, і в суді довести, що не робив зловживань", - наголосив Янукович.

Він підкреслив, що "право і закони не треба підміняти політичними діями чи політичною доцільністю, і політична боротьба в місті не повинна доходити до руйнування Конституції і законів України".

Як відомо, 18 березня Верховна Рада призначила позачергові вибори Київського міського голови та Київської міської ради. За відповідну постанову проголосували 246 із 441 народного депутата, зареєстрованого у залі.

Не голосувала у повному складі фракція Партії регіонів. Даною постановою передбачено призначення позачергових виборів на останню неділю 70-денного терміну від дня набрання чинності документом.

Черновецький заявив, що не оскаржуватиме у суді рішення Верховної Ради про проведення позачергових виборів у Києві, а має намір взяти участь у них і перемогти.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування